Chelsea se je pretekli konec tedna z zmago proti Newcastlu (3:0) zavihtel na vrh angleškega prvenstva. S 56 osvojenimi točkami na 25 tekmah imajo Londončani točko prednosti pred mestnim tekmecem Arsenalom in dve pred Manchester Cityjem. Prav slednji je po mnenju Chelseajevega trenerja Mourinha prvi favorit za osvojitev lige, saj ima daleč najdražjo ekipo na Otoku.

Komentar pa se ni zdel povsem na mestu Cityjevemu strategu Pellegriniju, ki je vedel povedati, da je prav Chelsea v zadnjem desetletju za okrepitve zapravil največ, najbolj dejaven pa je bil tudi v zadnjem zimskem prestopnem roku.

»Rad bi se odzval na Pellegrinijev komentar, ki ga je podal pred nekaj dnevi. Je fantastičen trener, ki ga zelo spoštujem, povrhu pa je še inženir,« je na novinarski konferenci dejal Portugalec in ob tem poudaril, da je stanovski kolega na univerzi študiral inženirstvo. »Mislim, da inženir ne potrebuje žepnega računalnika, da ugotovi, da smo prejšnji mesec Juana Mato prodali za 37 milijonov funtov, Kevina De Bruyna pa za 18 milijonov. Poleg tega smo kupili Nemanjo Matića za 21 milijonov in Mohameda Salaha za enajst. To je 55 milijonov minus 32. V tem prestopnem roku smo torej za 23 milijonov funtov v plusu. Zlahka se da ugotoviti, da poslujemo v skladu s finančnim fair-playem. O tem ni dvoma,« je bil odrezav Mourinho.

Enainpetdesetletnik je sicer že pretekli teden namignil, da nekatere ekipe, tudi Manchester City, ne poslujejo v skladu s pravili finančnega fair-playa. »Mi to počnemo, drugi ne. Ekipo gradimo za naslednjih deset let, medtem ko ima Manchester City zmagovalno moštvo že zdaj, nimajo pa ga za naslednje desetletje.« je še pristavil nekdanji trener Porta, Interja in madridskega Reala.