Resda je Borussia v zadnjem času v veliki krizi, saj je v nemški ligi na mestih, ki vodijo v drugo ligo, toda kljub temu gre še vedno za moštvo, o katerem govori ves svet. Navsezadnje je Borussia uspešna v ligi prvakov, lani je igrala celo v finalu tega tekmovanja, ima pa tudi enega najbolj karizmatičnih trenerjev v svetu nogometa, Jürgena Kloppa. Njegova priljubljenost je ostala neomajna tudi v sedanjih kriznih trenutkih, saj si je nabral dovolj kredita v minulih sezonah, ko je dvakrat osvojil končni naslov (2011, 2012). Letos Borussia plačuje davek za vse odhode najboljših igralcev k Bayernu iz Münchna in za številne poškodbe. S porazi se je med igralce naselil dvom, izgubili so samozavest, kar se nazorno vidi pri številnih priložnostih, ki jih Borussia zapravlja kot po tekočem traku.

Toda rezultatski neuspehi Borussie nikakor ne zmanjšujejo odmevnosti Kamplovega prestopa. Borussia je slovenskega nogometaša spremljala že dlje časa, torej še preden je zašla v težave. Kampla bi pripeljala tudi v primeru, če bi bila trenutno prva na lestvici. Dovolj zgovorna je odškodnina, saj je Borussia plačala Salzburgu deset milijonov evrov. Med slovenskimi nogometaši so za več denarja prestopili le še Jan Oblak (iz Benfice v Atletico Madrid za 16 milijonov evrov), Zlatko Zahović (iz Porta v Olympiacos za 13,5 milijona evrov) in Samir Handanović (iz Udineseja v Inter Milan za 12 milijonov evrov). Vrednost Kamplovega prestopa lahko še zraste do pet milijonov evrov, kar pa je odvisno od uspešnosti njegovih iger.

Strokovnjaki so si enotni, da je Borussia za Kampla ustrezen korak naprej, saj igra Kloppova zasedba direkten nogomet s številnimi spremembami ritma – vsaj kadar igrajo po njegovih željah. Enake odlike ima tudi slovenski reprezentant, ki hkrati še veliko preteče. vra