Po 14 krogih so si prvo mesto prvenstvene lestvice delili Sporting, Porto in Benfica, ločevala pa jih je le razlika v danih in prejetih golih, po zadnjem krogu prve polovice prvenstva pa se je situacija le nekoliko spremenila. Sporting je že včeraj remiziral s četrtouvrščenim Estorilom, kar je Benfici in Portu odprlo vrata do prvega mesta, a za to je bilo potrebno zmagati na derbiju na stadionu Da Luz v Lizboni.

Favoriti pred tekmo so bilo domači nogometaši, ki so to vlogo nato potrdili tudi na igrišču, saj so velikega rivala ugnali z 2:0 in se zavihteli na prvo mesto, kjer imajo sedaj pred Sportingom dve, pred Portom pa tri točke prednosti.

Strelca za Benfico sta bila Rodrgio v 13. in Garay v 53. minuti, eden od junakov domače zmage pa je bil tudi 21-letni slovenski vratar Jan Oblak, ki je zaradi dobre forme v zadnjem času prisilil stratega Benfice, da je mladega Slovenca postavil na mesto prvega vratarja, k čemur je nekoliko pripomogla tudi nedavna lažja poškodba drugega vratarja Benfice Arturja Moraesa.

Tako je vrata Benfice tudi na današnjem derbiju čuval Oblak, česar trener Jorge Jesus kasneje verjetno nikakor ni obžaloval, saj je svoje delo opravil z odliko. To je bil šele tretji prvenstveni nastop v dresu Benfice za Oblaka, ki je bil lani posojen prvoligašu Rio Aveju.