Dvoboj med Salzburgom in Baslom so zaznamovali jalova premoč domačega moštva, v katero se je vključil tudi Kevin Kampl, rdeči kartoni in divji gostujoči navijači. Slovenski napadalec je v 10. minuti zgrešil izjemno priložnost, ko je bil sam pred vratarjem Yannom Sommerjem, a se je oddolžil s podajo za vodilni gol Jonathana Soriana. Švicarji so takrat že igrali le z desetimi, ker je rdeči karton dobil Marek Suchy, sodnik pa je tekmo v prvem polčasu prekinil za 15 minut, ker so gostujoči navijači z različnimi predmeti obmetavali domače igralce. V nadaljevanju je neučinkovito igro Salzburga potrdil še Soriano, ki je v 47. minuti povsem sam pred vrati žogo z dveh metrov poslal mimo vratnice. Kazen je prišla v 50. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Marco Streller, dokončno pa je Basel obrnil tekmo po golu Gastona Saura v 60. Salzburg pa je nadaljeval katastrofalno predstavo v napadu, Soriano je zapravil še eno stoodstotno priložnost, konec tekme pa so tudi domači dočakali z rdečim kartonom Brazilca Alana.

Na prvih tekmah je Ludogorec na domačem terenu izgubil z 0:3, na povratni tekmi pa tudi ni bilo veliko dvomov o tem, kdo bo napredoval. Valencia je prednost s prve tekme povišala v 59. minuti prek Paca Alcacerja, tako da se je za Bezjaka, ki je igral do 79. minute, evropska sezona končala na stadionu Mestalla.

Fiorentina je na povratno tekmo prinesla ugoden izid in gol v gosteh (1:1) s prve tekme, proti Juventusu pa ji je večji del tekme uspelo vzdrževati ravnotežje in ohranjati upe na napredovanje. Tudi Iličić (igral je do 72. minute) je imel nekaj priložnosti za zadetek, upov za domače pa je bilo konec v 69. minuti, ko je bil izključen Gonzalo Rodriguez, s prostega strela pa je nato Andrea Pirlo mojstrsko dosegel zmagoviti zadetek za staro damo.

Benfica je velik del naloge opravila že v Londonu, kjer je slavila s 3:1. Danes so bili Portugalci, Oblak je bil znova prvi vratar, po polčasu še bolj trdno v sedlu, saj je zadel Ezequiel Garay. A Tottenham se ni predal in končnica tekme je bila po zaporednih zadetkih Nacerja Chadlija v 78. in 79. spet odprta, vseeno pa so se Portugalci rešili, tudi po zaslugi Oblaka, ki je v zadnji minuti ubranil nevaren strel Gylfija Sigurdssona. V sodnikovem dodatku pa je Lima z bele točke postavil končni izid 2:2 in skupno 5:3.

V tekmah brez slovenskega pridiha pa je Viktoria Plzen proti Olympiqueu iz Lyona sicer zmagala z 2:1, a so imeli Francozi zalogo s 4:1 s prve tekme, Anži Mahačkala in Alkmaar pa sta se razšla z 0:0, tako da so skupno z minimalno zmago 1:0 napredovali Nizozemci. Na italijansko-portugalskem dvoboju med Napolijem in Portom so z zadetkom Duvana Zapate v 90. minuti domači sicer izenačili na 2:2, a je skupno s 3:2 napredoval Porto.

V španskem lokalnem obračunu med Betisom in Sevillo je gostujoča ekipa, ki je v prejšnjem krogu izločila Maribor, nadoknadila zaostanek s prve tekme, Carlos Bacca je v 75. minuti zadel za 2:0 in izsilil podaljšek. Ta se je končal brez golov, pri enajstmetrovkah pa so se nogometašem Betisa na koncu zatresle noge, zgrešila sta zadnja izvajalca Alfred N'Diaye in Nono, zmagala pa je rdeče-bela ekipa.