Projektu prve lige se je kot pokrovitelj in medijski partner priključil Telekom Slovenije. NZS je klube seznanila s strategijo na področju marketinškega in medijskega razvoja do konca sezone 2014/15.

Prav zaradi televizijskih prenosov so se že začeli pogovori o usklajevanju tekmovalnega koledarja za naslednjo sezono. Ob tem so predstavili tematiko varnosti na stadionih ter novosti pri organizaciji tekem, na dnevnem redu pa so bili tudi arbitraža, kolektivne pogodbe za igralce Prve lige Telekom Slovenije in funkcija disciplinskega tožilca.

Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je predstavil finančne vidike nastopanja v tem tekmovanju: do konca letošnje sezone bodo med klube v enakih deležih razdelili 500.000 evrov, v naslednji pa ob upoštevanju različnih kriterijev tudi še vsaj toliko. Vodja oddelka za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije Janko Dvoršak je predstavil delovanje slovenske protidopinške organizacije (Sloada) in spregovoril o protidopinških testiranjih, ki jih bodo izvajali v Prvi ligi Telekom Slovenije.