Kot so pojasnili na NZS, so klubu prvi del kazni v višini 3150 evrov izrekli zaradi dogodkov v 14. krogu, ko so člani navijaške skupine v 81. minuti tekme med Olimpijo in Celjem aktivirali večjo količino pirotehničnih sredstev in jih večino odvrgli v kazenski prostor gostujoče ekipe, zaradi česar je sledila prekinitev tekme. Ob denarni kazni je NZS izrekla še pogojno kazen igranja na eni domači prvenstveni ali pokalni tekmi brez gledalcev, ki je ne bodo uveljavili, če Ljubljančani do konca sezone ne bodo storili podobnega ali težjega prekrška.

Še hujše posledice ravnanja svoje navijaške skupine pa bo ljubljanski klub nosil zaradi dogodkov na tekmi 13. kroga, ko sta se 6. oktobra v Mariboru pomerila Maribor in Olimpija. Člani gostujoče organizirane skupine so namreč z vzklikanjem izražali in spodbujali rasno nestrpnost do temnopoltega nogometaša Maribora Jean-Philippa Mendyja. Zaradi teh vzklikov in uporabe pirotehničnih sredstev bo klub, ob upoštevani predkaznovanosti, plačal 7850 evrov, so zapisali pri NZS.

NZS je znova poudarila ničelno toleranco do spodbujanja in razpihovanja rasnega, narodnostnega, etničnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva. Na NZS so še dodali, da si skupaj s krovnima zvezama Fifo in Uefo ter drugimi nogometnimi zvezami prizadevajo izkoreniniti pojave, ki nimajo nič skupnega s športom, navijaštvom ali simpatiziranjem s klubi.