Angleški tabloidi, med njimi tudi The Sun in Daily Mail, danes razkrivajo, da je bil Berahino, ki je bil za zadnji tekmi Anglije proti Sloveniji in Škotski prvič vpoklican v člansko reprezentanco, 22. oktobra aretiran, ker ga je v jutranjih urah, natančneje ob 3.39, ustavila policijska patrulja, ker je po avtocesti vozil s hitrostjo skoraj 180 kilometrov na uro.

Zaradi suma na vožnjo pod vplivom alkohola so ga policisti pridržali, po opravljenem pogovoru na policijski postaji in plačilu varščine pa je bil izpuščen. A s tem se ni rešil kazni, saj ga šele decembra čaka zaslišanje pred sodnikom za prekrške, grozi pa mu do 6 mesecev zapora, plačilo 5 tisoč funtov denarne kazni ter najmanj enoletna prepoved vožnje.

Berahino je sicer letos veliko odkritje nove sezone na Otoku, s čimer si je prislužil tudi poziv Roya Hodgsona v angleško reprezentanco, a proti Sloveniji in Škotski še ni dobil priložnosti za igro. Za 21-letnika, ki naj bi bil vreden 20 milijonov funtov, se že ogrevajo večji angleški klubi, najbolj Liverpool in Tottenham, v West Bromwichu pa ga želijo zadržati vsaj do poletja.