Kot da ne bi bilo dovolj, da se bosta ta konec tedna v finalu lige prvakov sredi Londona pomerili dve nemški ekipi, je dodatno sol na rano utrl še proizvajalec športne opreme Nike, ki je oblikoval nove drese za angleško izbrano vrsto.

Angleže je namreč močno zmotilo, da nova bela oprava, ki jo krasi temno moder ovratnik, močno spominja na tisto, ki so jo nosili legendarni Franz Beckenbauer in njegovi reprezentančni soigralci leta 1974, ko je Zahodna Nemčija v Münchnu osvojila naslov svetovnega prvaka.

Po predstavitvi dresa so seveda sledili številni pronicljivi in cinični komentarji Angležev, še najbolj duhovit pa je bil nekdanji nogometaš Gary Lineker, ki je na svojem twitter profilu zapisal: »Pametna poteza FA in Nikeja, da ste se odločili za drese z rahlo nemškim pridihom. Če jih ne moreš premagati ...“

Zanimivo, zelo podobnih očitkov je bila pred leti deležna tudi Nemška nogometna zveza (DFB), ki je barvo svojih gostujočih dresov iz zelene spremenila v rdečo. Takrat so nemški nogometni navdušenci negodovali, da so dresi preveč angleški.