Čilski časnik El Mercurio je v nedeljo na naslovnici objavil: Alarm v reprezentanci. Vidal, ki je po osvojitvi naslova z italijanskim Juventusom v začetku maja odšel na operacijo kolena, namreč še ni nared.

Vse od zmage Čila na pripravljalni tekmi nad Severno Irsko (2:0) Vidal ni normalno treniral z reprezentanco, je zapisal časnik, ki je Vidalu, ki ga imenujejo tudi "enfant terrible" čilskega nogometa, namenil celo stran. Tudi časnik La Tercera ne pričakuje, da bo Vidal lahko nastopil na uvodni tekmi čilske reprezentance v petek proti Avstraliji.

Tudi zato je selektor izbrane vrste Jorge Sampaoli preizkušal različne taktične zamisli v pripravljalnem taboru Čila v Belo Horizonteju. Po uvodu proti Avstralcem Čile namreč čakata še težka obračuna s svetovnimi prvaki Španci in podprvaki Nizozemci.

Pri Kolumbijcih zaradi poškodbe odpadel še Ramirez

Potem ko so Kolumbijci ostali brez svojega glavnega aduta za bližnje nogometno svetovno prvenstvo v Braziliji, saj se je poškodovani zvezdnik Radamel Falcao moral odpovedati nastopu, so zdaj ostali še brez Alda Ramireza. Selektor Jose Pekerman je namesto njega vpoklical Carlosa Carbonera, ki ima le en nastop za izbrano vrsto.

Ramirez je, podobno kot Falcao, skušal do prvenstva okrevati po aprilski poškodbi kolena, a je pred začetkom SP zmanjkalo časa za popolno odpravo poškodbe.

Kolumbija bo v skupini C igrala prvo tekmo z Grčijo 14. junija, v skupini pa sta še Slonokoščena obala in Japonska.

Ekvador na SP brez Castilla

Ekvadorska nogometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu, ki se ta teden začenja v Braziliji, nastopila brez Segunda Castilla, so danes zapisali na spletni strani tamkajšnje zveze. Dvaintridesetletni vezni igralec si je 31. maja na prijateljski tekmi proti Mehiki (1:3) poškodoval kolenske vezi in za SP ne bo pravočasno nared.

Namesto Castilla je selektor Reinaldo Rueda v nedeljo zvečer v ekipo vpoklical Oswalda Mindo, ki igra za ekipo Chivas USA. Ekvador se bo v predtekmovanju SP v skupini E pomeril s Švico, Francijo in Hondurasom.

Kamerunci le izsilili višje denarne nagrade za nastop na SP

Kamerunski nogometni reprezentanti so lahko zadovoljni pred svetovnim prvenstvom v Braziliji. Njihova grožnja s stavko in bojkotom mundiala je namreč padla na plodna tla, kamerunska nogometna zveza je popustila pod pritiski, člani izbrane vrste pa so izsilili višje denarne nagrade, ki jim pripadajo za nastop na svetovnem prvenstvu, ter se odpravili na pot.

Vodstvo zveze je najprej vsakemu od članov triindvajseterice obljubilo 65.000 evrov visoko vsoto, a se je igralcem to zdel prenizek znesek, zahtevali so še dodatnih 10.000 evrov. Od svojih zahtev niso odstopili, igralce je poskušal prepričati celo minister za šport Adoum Garoua, a brez uspeha, nazadnje pa je zveza po mučnem čakanju popustila pod velikim pritiskom ter se odločila, da si bo sposodila denar.

"Vendarle smo sklenili dogovor in trenutno je vse v najlepšem redu. Prepričan sem, da se je s tem tudi končala ta zgodba," je dogajanje ocenil selektor, nemški strokovnjak Volker Finke.

Razmere so bile sila napete in do zadnjega se ni vedelo, ali bodo Kamerunci odpotovali čez Atlantik. Na letališču so pustili čakati posebno predsednikovo letalo s posadko, v katerem je že bila zložena prtljaga, ostali so namreč v hotelu v prestolnici Yaounde, po 12 urah pogajanj pa je letalo le zapustilo letališče ter se odpravilo proti prizorišču svetovnega prvenstva. Seveda z najpomembnejšimi potniki, člani reprezentance, na krovu.

Skoraj bi doma pozabili dva igralca

Še pred odhodom pa je v vsej zmedi prišlo do še enega nepričakovanega zapleta, saj so zbrani na letališču ugotovili, da pogrešajo dva člana reprezentance, Cedrica Djeugoueja in Fabricea Olingo, ki sta ostala v hotelu.

Po pogrešani dvojec je vodstvo reprezentance nato poslalo avtomobil, ki ju je še pravočasno pripeljal na letališče, da sta skupaj s soigralci in strokovnim štabom le poletela proti Braziliji.