Kot poroča nemški Bild, je 24-letnik na treningu 30-metrsko razdaljo pretekel v neverjetnih 3,7 sekundah. S tem je prekosil jamajškega sprinterja, ki je za enako razdalo leta 2009, ko je postavil svetovni rekord na 100 metrov, potreboval osem stotink več. »Pierre je zagotovo najhitrejši nogometaš, ki je kdajkoli igral za naš klub,« ocenjuje direktor Borussie Michael Zorc.

Reprezentant Gabona, za katerega je nemški podprvak odštel 13 milijonov evrov, pa ni le izjemno hiter, temveč ima tudi dober nos za doseganje zadetkov. Aubameyang je za svoj nekdanji klub St. Ettien na 120 tekmah dosegel 41 golov in prispeval 28 podaj. »Ob igranju z njim se bomo zelo zabavali,« je prepričan njegov soigralec Ilkay Gundogan.

Nad dejstvom, da je hitronogi nogometaš obljubil zvestobo Borussii, pa najverjetneje ni pretirano navdušen prav Bolt. Zvezdnik atletskih stez namreč velja za navijača Bayerna in je dober prijatelj njihovega igralca Bastiana Schweinsteigerja ter klubskega zdravnika Hansa-Wilhelma Müllerja-Wohlfahrta.