Stadion, ki nosi ime Otkrytie Arena in se nahaja v severozahodnem predelu ruske prestolnice, bo odslej dom tamkajšnjega prvoligaša Spartaka. Kot piše tiskovna agencija Reuters, je čast otvoritve stadiona pripadla ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, ki je na prireditev prišel kar s helikopterjem in v družbi ministra za šport Vitalija Mutka, moskovskega župana Sergeja Sobjanina in lastnika kluba Leonida Feduna, ki je financiral gradnjo objekta.

Putin si je po prihodu sprva ogledal stadion, nato pa spoznal tudi klubske legende in nogometni podmladek. Preden je odšel, je ruski predsednik podpisal tudi žogo, ki bo odslej na ogled v klubskem muzeju. »Stadion je nared za enega najbolj priljubljenih ekip v Rusiji. Izgradnja športnega objekta, kot je ta, pomaga pri razvoju celotne države,“ je med drugim po poročanju Reutersa dejal Putin.

Izgradnja stadiona, sprejel bo 42 tisoč gledalcev, je trajala sedem let in stala okoli 190 milijonov evrov, poleg tekem svetovnega prvenstva pa bo leta 2017 gostil tudi tekme pokala konfederacij. Spartak bo prvo tekmo na njem odigral 5. septembra, in sicer proti beograjski Crveni zvezdi.