Arsenal je stežka prišel do zmage z 2:0, ki ga je obdržala na prvem mestu, saj je odpor Cardiffa na Emiratesu strl šele v 88. minuti, ko je zadel rezervist Nicklas Bendtner, zmago pa je nato v sodniškem dodatku potrdil Theo Walcott.

Manchester City je s 3:2 v gosteh ugnal Swansea in s točko zaostanka ostaja drugi. Za »meščane« so zadeli Fernandinho, Yaya Toure in Aleksander Kolarov, za domače pa je oba zadetka dosegel Wilfried Bony, a zmaga Cityja ni bila nikoli resneje ogrožena.

Tretji na lestvici je tudi po 20.krogu ostal Chelsea, ki se je tokrat odpravil na težko gostovanje k Southamptonu, kjer pa so varovanci Joseja Mourinha prišli do nenadejano visoke zmage s 3:0. Tekma je bila sicer izenačena vse do 60. minute, ko je zadel Fernando Torres, nato pa so v zaključku gostje zadeli še dvakrat (Willian in Oscar) in se veselili zmage, s katero so zaostanek za topničarji ohranili pri dveh točkah.

Prva menjava pri vrhu lestvice se je včeraj zgodila na četrtem mestu, kjer je Liverpool po zmagi proti Hull Cityju (2:0) prehitel mestnega tekmeca Everton, ki je remiziral pri Stoke Cityju (1:1). Redsi za Arsenalom zaostajajo 6 točk, Everton pa 7.

V zadnji tekmi včerajšnjega dne sta se v boju za šesto mesto pomerila Manchester United in Tottenham, nekoliko presenetljivo pa so vse tri točke romale gostom iz Londona, ki so slavili z 2:1. Da se večer za rdeče vrage ne bo najbolje končal, je nakazal že vodilni zadetek Adebayorja v 34. minuti, na 2:0 pa je v 66. minuti povišal Christian Eriksen. Domači so le minuto kasneje prek Dannyja Welbecka znižali na 1:2, a do konca nato niso uspeli več zadeti, da bi prišli vsaj do točke.

Po že četrtem domačem porazu na desetih tekmah, so bili v taboru Uniteda seveda slabe volje, predvsem pa je trener David Moyes bentil nad sodnikom Howardom Webbom, ki po očitnem prekršku vratarja Huga Llorisa nad Ashleyjem Youngom v kazenskem prostoru ni pokazal na belo točko.

»Mislim, da smo danes kljub porazu igrali zelo dobro. Vsekakor pa smo bili oškodovani za enajstmetrovko po prekršku nad Youngom, njihov vratar pa bi moral biti izključen. To je bila škandalozna odločitev sodnika, kajti če kjerkoli na igrišču storiš prekršek s tako visoko iztegnjeno nogo, je to takojšen rdeči karton in izključitev, tokrat pa se je sodnik neverjetno odločil, da ni prekrška. To je bila verjetno ena najslabših sodniških odločitev, kar sem jih kdaj videl. Lloris se je odločil za nepremišljeno potezo, s posredovanjem pa je bil tudi zelo pozen, vse skupaj pa se je zgodilo v kazenskem prostoru. Res ne vem več, kaj lahko ob tem še rečem. Če to ni bil prekršek za enajstmetrovko, potem v celi sezoni ne bi smeli dosoditi niti enega,« je po tekmi Moyes bentil na račun najboljšega angleškega sodnika.

Rdeči vragi so po porazu padli na sedmo mesto, za Arsenalom pa zaostajajo 11 točk. Tottenham ima na šestem mestu tri točke več.