Mladi Odegaard je član norveškega prvoligaša Stromsodseta, ki po dveh tretjinah prvenstva zaseda tretje mesto na lestvici in se mu obeta preboj v evropske pokale. 15-letnik je kljub pomanjkanju izkušenj v tem letu zaigral na 14 od 20 prvenstvenih tekem, v statistiko pa je vpisal 3 gole in 5 asistenc za zadetek, v moštvu pa ima vse pomembnejšo vlogo.

S svojimi igrami pri tako nizki starosti je Odegaard seveda že pritegnil precej pozornosti na Norveškem, zanimiv pa je tudi pri skavtih večjih tujih klubov in oko naj bi nanj že vrgli tudi pri madridskem Realu. Zato ne čudi, da je nanj pozoren tudi norveški selektor, ki pa je s tako zgodnjim vpoklicem v člansko reprezentanco vendarle precej presenetil, nenazadnje tudi mladega nogometaša. »To je uresničitev mojih sanj, a bi lagal, če bi rekel, da ob tem nisem šokiran,« je Odegaard komentiral vpoklic v izbrano vrsto.

»Tako dobro igra v norveškem prvenstvu, da sem ga želel videti v reprezentanci. Že na začetku sezone sem rekel, da je on vzhajajoča zvezda in da bi lahko postal najmlajši norveški reprezentant v zgodovini, sedaj pa smo vse bližje uresničitvi tega,« pa je ob razkritju seznama reprezentantov za naslednjo tekmo dejal norveški selektor Hogmo.