Vzrok za prepoved je kršitev pri prestopih nogometašev, mlajših od 18 let. Katalonci bodo morali Fifi zaradi tega plačati tudi kazen okoli 370.000 evrov. »FCB bo svojo pritožbo predstavila Fifi, če bo treba, se bo pritožila tudi Mednarodnemu športnemu razsodišču (CAS),« so zapisali na spletni strani katalonskega kluba in dodali, da bodo Fifo skušali prepričati tudi v spremembo pravil, ki bodo zaščitila mladoletne nogometaše in omogočila njihovo lažjo selitev v klube.

»Klub daje prednost vzgoji otrok pred vzgojo športnikov. Gre za dejstvo, ki ga pri Fifi niso upoštevali,« so še prepričani pri Barceloni in dodajajo, da je Fifa zanemarila izobraževalne funkcije njihovega programa, ki so ga deležni mladi igralci na ugledni Barcelonini nogometni šoli La Masia.

Neymarjev način igre si je prislužil grajo legendarnega Peleja

Grajo kar s strani bržčas najboljšega nogometaša vseh časov Peleja pa si je prislužil tudi Neymar. Zvezdniku brazilske nogometne reprezentance se že lep čas očita, da prepogosto hlini prekrške. »Res je, te težave je imel že v času, ko je igral za Santos. Mislim, da skuša prekrške hliniti iz neobstoječih situacij. A sedaj je postal precej boljši, saj so stvari v Evropi drugačne,« je stil rojakove igre pokomentiral Pele, potem ko je 22-letnika zaradi tega po četrtfinalni tekmi lige prvakov okaral že trener Atletica Diego Simeone.

»Hlinjenje prekrškov je postal njegov zaščitni znak. Enako je počel tudi Alexis Sanchez, ko sem ga treniral pri River Plateu. Tak način igre Neymarja pušča na cedilu.«

Zanimivo, igra Neymarja gre pošteno na živce tudi angleškemu filmskemu igralcu Hughu Laurieju, poznanemu po vlogi zdravnika Gregoryja Housa v priljubljeni televizijski seriji Zdravnikova vest.

Pepe Busquetsove poteze še ni pozabil

Po več kot desetih dneh pa v pozabo še vedno ni poniknila poteza Sergia Busquetsa, ki je na el clasicu s čevljem pohodil glavo Realovega branilca Pepeja. Španski reprezentant je incident zanikal, a ga številni televizijski posnetki postavljajo na laž. »Seveda mi je stopil na glavo. Če bi sam storil enako, ne bi več igral za madridski Real. Takšne stvari se pač dogajajo v nogometu,« je bil sinoči po zmagi proti Borussii (3:0) piker Pepe, ki tudi sam slovi kot nogometaš, ki se je v svoji karieri polastil že številnih vse prej kot športnih prijemov.