FIGC je že sporočil, da bo pod drobnogled vzel sredino srečanje med nižjeligašema Borgate Terrenove in Bagherie v tekmovanju Coppa Sicilia. Kot poroča tiskovna agencija Reuters, je Bagheria za uvrstitev v naslednji del tekmovanja rabila točko, a je še deset minut pred koncem zaostajala s 3:4. A sanj po napredovanju je bilo dokončno konec okoli 80. minute, ko je nasprotnik dosegel dva hitra zadetka in pobegnil na 5:3.

Kot pišejo italijanski mediji, pa so se na igrišču nato začele dogajati nenavadne stvari. Trije branilci Bagherie so nenadoma začeli streljati v lastno mrežo in tako v le nekaj minutah dosegli kar osem avtogolov. Končni izid je bil tako kar 14:3 za Borgato, ki je zaradi boljše gol razlike na lestvici prehitelo ekipo Partinicaudace in se uvrstilo v naslednji del tekmovanja.

»Tekma je bila čisto običajna, vse dokler Bagheria ni uprizorila prave farse. Kapetan nasprotne ekipe je dejal, da raje vidi, da se naprej uvrstimo mi kot pa Partinicaudace,« je po tekmi dejal trener Borgate Ignazio Chianetta.

»Naše tožilce bom o tem osebno obvestil. Tekmo bodo podrobno preučili in se nato odločili, kako ukrepati,« pa je sporočil regionalni predsednik Italijanske nogometne zveze Sandro Morgana.