Koprskim nogometašem je pripadla čast, da so kot prvo slovensko moštvo odprli novo evropsko sezono. Slovenski podprvaki so v Črni gori igrali proti tretjeuvrščeni ekipi minule sezone tamkajšnjega prvenstva, ki je v črnogorski prvi ligi prehitel celo favorizirano podgoriško Budućnost, a so se Črnogorci izkazali za (ne)pričakovano precej podrejenega in lahkega tekmeca.

Rumeno-modri so odlično odprli tekmovalno sezono in si zagotovili zelo ugodno izhodišče pred povratno tekmo naslednji četrtek, ko bo na stadionu Bonifika branili visoko vodstvo s kar 5:0.

Kanarčki so v prvem polčasu povsem prevladovali na igrišču. Veliko dela je imel predvsem čuvaj domače vrste Vladan Giljen. Po kar nekaj zapravljenih priložnostih so Koprčani premoč kronali z zadetkom v 21. minuti za vodstvo z 1:0. Uspešen je bil 21-letni Matej Palčič. Koprski pritisk proti črnogorskim vratom po prvem priigranem vodstvu ni popustil, kanarčki se niso preselili v svoj kazenski prostor in na obrambne položaje, temveč so nadaljevali s prodori proti vratom Čelika. In stopnjevani pritisk ter napadalna drža sta se obrestovala. Na vodstvo 2:0 je v 37. minuti povišal 28-letni Denis Halilović. Koprčani so vratarja Giljena premagali iz prekinitve, iz kota je streljal Goran Galešić, žoga pa je našla Halilovića, ki jo je preusmeril za hrbet nasprotnega vratarja.

Koprski strateg Rodolfo Vanoli po polčasu ni menjal uigrane ekipe, zato pa je prvo menjavo opravil domači trener Željo Ćeha. A ta se ni poznala na terenu. Koprska goleada se je nadaljevala. Miroslav Čovilo je v 50. minuti, podal je Luka Štromajer, premagal domačega vratarja za visoko vodstvo s 3:0. V 74. minuti je domača ekipa ostala le z desetimi igralci, potem ko je poljski sodnik Daniel Stefanski Vasiliju Jovoviću, ki je storil prekršek nad Mitjo Lotričem, pokazal rdeč karton. Koprčani so moštveno premoč kronali še z enim zadetkom, v 86. minuti je še drugič na tekmi zadel danes sijajno razpoložen Čovilo, končni izid 5:0 pa je le minuto kasneje postavil kapetan Ivica Guberac.

Gorica bo kot pokalna zmagovalka v to tekmovanje vstopila v drugem krogu, ko se bo pomerila z norveškim predstavnikom Möldejem. Edini slovenski predstavnik v kvalifikacijah za ligo prvakov pa bo državni prvak iz Maribora.

Vijoličasti bodo v kvalifikacije za ligo prvakov vstopili v drugem krogu, tekmec pa bo Zrinjski. Prva tekma bo 15. julija v Mostarju, povratna pa teden dni kasneje v Ljudskem vrtu.