Novogoriške nogometaše na povratni tekmi čaka težko delo, saj so si na Norveškem s porazom z 1:4 močno otežili izhodiščni položaj. Predvsem v prvem polčasu so bili Norvežani boljši tekmec in kar trikrat ugnali Vasjo Simčiča. Nekdanji klub Mateja Mavriča Rožiča je tako na dobri poti, da izloči še enega nekdanjega delodajalca bivšega slovenskega reprezentanta.

Norvežani so bili tisti, ki so v uvodu tekme igrali konkretneje, zapravili nekaj priložnosti, v 16. minuti pa je Joona Toivio premagal Vasjo Simčiča za vodstvo z 1:0, potem ko je v mrežo iz bližine spravil odbito žogo. Novogoričanom se je lepa priložnost ponudila v 26. minuti, vendar je neoviran Dejan Žigon v ugodnem položaju malce na levi strani kazenskega prostora slabo zadel žogo in jo poslal precej mimo vrat.

V 36. minuti je Luka Majcen nevarno ogrozil vrata domačih, a je bil Orjan Haskjold na mestu. Že v naslednji akciji so domači podvojili prednost, ko je Vegard Forren izvedel prosti strel z več kot 20 metrov, žoga je oplazila živi zid in presenetila Vasjo Simčiča. Ta je moral v prvem polčasu še enkrat pobrati žogo iz svoje mreže, in sicer v 42. minuti, ko je Forren zadel z bele točke, potem ko je najstrožjo kazen zakrivil Alen Jogan po prekršku nad Martinom Linnesom.

V drugem polčasu je Solomon Enow vsaj na trenutke nekoliko poživil igro Gorice, a je bila ta vseeno slabši tekmec. Domači so prevladovali, brez posebnih težav nadzorovali tekmo in posest žoge, a v 70. minuti so gosti vseeno prišli do zadetka, ko je Luka Majcen zadel z bele točke po prekršku Harmeeta Singha. Molde je zmago potrdil v 88. minuti, ko je lepo izigral obrambo, žoga se je znašla pri povsem samem Magneju Hosethu, ta pa je brez težav še enkrat premagal goriškega čuvaja mreže.