Znane so tudi nagrade nogometašem za preboj v polfinale v nekaterih drugih četrtfinalistih. PSG bi svoje igralce za zmago nad Barcelono nagradil s kar 400 tisočaki evrov, Galatasaray pa bi v primeru uspeha proti Realu nogometašem izplačal 25 tisoč evrov nagrade.

Za končni uspeh bi Messi dobil precej več od Ronalda

Pri kraljevem klubu iz Madrida so svojim nogometašem obljubili izdatno nagrado za končni uspeh v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Če bo Real letos osvojil jubilejni 10. naslov evropskega klubskega prvaka, bo vsak njegov igralec postal bogatejši za 520 tisoč evrov.

Nekoliko drugače so se nagrajevanja lotili pri rivalu iz Katalonije. V primeru Barcelonine zmage v finalu na Wembleyju si bodo nogometaši blaugrane razdelili kar 27 milijonov evrov, a vsakemu ne bo pripadel enak delež velike finančne pogače, temveč se bo denar delil glede na učinek oziroma število odigranih tekem in minut, ki jih je nogometaš preživel na igrišču. Jasno je torej, da bi glavni zvezdniki Barce v primeru zmagoslavja dobili nagrado precej višjo od milijona evrov.

Dodajmo, da bo zmagovalec lige prvakov kljub visokim premijam igralcem še vedno mastno zaslužil, saj bo samo od televizijskih pravic dobil 65 milijonov evrov, z nagradami od Uefe pa si lahko proračun napolni še z zneskom do 37,4 milijona evrov.