35-letni Gattuso, sicer legenda Milana, je sicilijanski klub prevzel pred začetkom letošnje sezone, predsednik Zamparini pa je od njega zahteval, da Palermo popelje nazaj v prvo italijansko ligo.

A po slabšem uvodu v sezono, je moral Gattuso že po sedmih tekmah spakirati kovčke in se posloviti od Palerma. Zamparini je potrpljenje izgubil po včerajšnjem porazu pri Bariju z 1:2, saj klub, za katerega igrajo tudi trije slovenski reprezentanti (Aljaž Struna, Siniša Anđelković in Armin Bačinović), na lestvici po šestih krogih s 6 točkami zaseda le 12. mesto. Gattuso je eno tekmo izgubil tudi v italijanskem pokalu proti Veroni.

»Z velikim obžalovanjem sporočamo, da smo Gennara Gattusa razrešili s funkcije glavnega trenerja. Takšen konec sodelovanja obžalujemo, saj Gattusa zelo cenimo. Žal se je izkazalo, da smo na začetku vsi skupaj sprejeli napačno odločitev, ko smo mu ponudili priložnost, da se prvič v karieri kot trener preizkusi v tako zahtevnem okolju. Rezultati so to nazorno pokazali,« so v uradnem sporočilu za javnost danes zapisali na uradni strani Palerma.

Gattuso je bil že 20. trener, ki ga je v zadnjih 11 letih odpustil Zamparini.

»Priložnost in nalogo, da klub popelje v serie A, smo sedaj ponudili Giuseppeju Iachinniju,« še piše na spletni strani kluba.

Iachinni je v zadnji sezoni vodil Sieno in z njo izpadel iz prve italijanske lige, precej boljše rezultate pa je v zadnjih letih dosegal v serie B, saj mu je uspelo med prvoligaše napredovati s Chievom, Brescio in Sampdorio.