Tekma z Rudarjem je bila za vas nekaj posebnega. Prihajate iz Šmartnega ob Paki, ste nogometni otrok velenjskega kluba, iz katerega ste se preselili v Ljubljano.

Zame to ni bila običajna tekma. Igral sem proti nekdanjemu klubu in igralcem, z večino katerih sem prijatelj. Izkupiček zame je zelo sladek, saj smo zmagali, za nameček pa sem dosegel gol. Če ga ne bi dosegel, bi bil finiš tekme za nas precej težji. Lep konec tedna zame in za Olimpijo.

Gole iz prostih strelov dosegate z ubijalsko levico podobno kot nekoč Zlatko Zahović v dresu slovenske reprezentance.

Gre mi dobro od nog. Trenutno sem v pozitivni seriji in le upam, da bom nadaljeval v takšnem ritmu.

Vaša norma je gol na tekmo. Vsi so bili doseženi iz prostih strelov na enak način.

Niso bili kopije. Razlikujejo se med seboj v detajlih, v vsakem je nekaj posebnega. A najpomembnejši je končni izkupiček, torej zmaga.

Start v državno prvenstvo je najboljši v zgodovini nove Olimpije. Tri tekme in tri zmage.

Naša želja je bila zmaga na prvi tekmi sezone proti Krki. Tri zmage so sanjski začetek, a moramo ostati skromni in skušati v takšnem ritmu vsaj približno nadaljevati.

Z zmagami vam je zrasla tudi samozavest.

Da. Glede na to, kar se je dogajalo v lanski sezoni, ni bilo temeljev za samozavest. Počasi se pobiramo, a do vrha je še zelo daleč. Predvsem ne smemo poleteti in moramo ostati z nogami trdno na tleh.

Pred sezono ste bili tiho in ni bilo velikih napovedi, kaj bo naredila Olimpija.

Glede na dogodke v preteklosti ni bilo nobenih razlogov, da bi bili glasni in bahavi. Trenutno se nam takšen pristop obrestuje. Za nameček je bila tekma s Chelseajem dober trening, ko smo videli, da znamo in zmoremo.

Kako visoko lahko poseže Olimpija v letošnji sezoni?

Visoko. Kako visoko, pa ne ve še nihče. Niti igralci še ne vemo, kje so naše meje. A s tem se ne obremenjujemo. Treba je nadaljevati v ritmu, v katerem smo trenutno in iti od tekme do tekme. Na koncu bomo seštevali in odštevali.

Z Miho Zajcem je Olimpija dobila še enega kakovostnega nogometaša.

Ni dvoma, da je dodana vrednost k zasedbi Olimpije. Odlikuje ga dobro tehnično znanje, zato bomo lahko igrali še bolj kombinatorno in hitreje, s čimer bomo še nevarnejši za gol nasprotnika.