Na tribunah zastarelega stadiona v Campinasu se je na treningu nigerijske reprezentance zbralo več sto navijačev, ki so nogometaše zavzeto pozdravljali in jim mahali. Nekaterim pa to ni bilo dovolj, zato so želeli svoje junake videti od blizu. Varnostniki so imeli kar nekaj dela, preden so na igrišču naredili red, nigerijski selektor Stephen Keshi pa se zaradi vdora predvsem mladih navijačev ni razburjal in je poudaril, da se niso počutili prav nič ogrožene.

»To so mladci. Polni energije in veselja, videli so nogometaše po televiziji, zdaj pa jih spremljajo v živo. Radi bi se jih dotaknili, se jim približali,« je dejal selektor, ki je svoje nogometaše po koncu treninga popeljal pred tribuno, kjer so še zadnjič pomahali zagretim brazilskim ljubiteljem nogometa.

Vratar Urugvaja Muslera pa je na socialnem omrežju objavil fotografijo družbe, ki jo je imel ponoči v svoji postelji. Na belih rjuhah postelje v njegovi hotelski sobi je bilo na desetine mravelj. »Poglejte, kdo me je zbudil ob dveh zjutraj. Nič ni boljšega kot protialergijska zaščita,« je še zapisal šaljivo razpoloženi nogometaš, ki je podnevi na novinarski konferenci le odmahnil z roko: »Bilo je precej smešno, ampak ko so zamenjali rjuhe, smo lahko mirno spali do jutra.«