Mladi nogometni as je mundial sklenil predčasno, potem ko ga je na četrtfinalni tekmi proti Kolumbiji z udarcem v hrbet poškodoval kolumbijski branilec Juan Zuniga. »Usoda na tem svetovnem prvenstvu mi je bila odvzeta,« je na novinarski konferenci v Teresopolisu, kjer se Brazilci pripravljajo na sobotno tekmo za tretje mesto proti Nizozemski, potožil Neymar.

Igralec Barcelone je o svoji poškodbi spregovoril s težkim srcem in pri tem komaj zadrževal solze. »Prekršek je bil res nevaren. Če bi me Zuniga s kolenom udaril dva centimetra bolj v desno, bi lahko pristal na vozičku,« je razkril 22-letnik, a zagotovil, da do Zunige zaradi tega ne goji zamere. »Ne sovražim Zunige. Poklical me je in se mi opravičil. Dejal je, da me ni želel namerno poškodovati. Ničesar mu ne zamerim. Ravno nasprotno, v njegovi nadaljnji karieri mu želim obilo uspeha.«

Brazilija ostaja občudovanja vredna država

Poleg poškodbe, ki bo Neymarja od igrišč oddaljila za okoli šest tednov, je bila glavna tema na tiskovni konferenci še vedno polfinalni debakel proti Nemčiji. Tako kot celotna Brazilija pa tudi Neymar ni znal podati razumne razlage, kaj se je njegovim reprezentančnim kolegom zgodilo na zelenici stadiona v Belo Horizonteju. »Tekmo je bil grozno spremljati prek televizije,« je priznal nogometaš, pri tem pa svoje rojake potolažil, da na poraz ne smejo gledati kot na nacionalno tragedijo.

»Brazilija bo vedno ostala Brazilija, ne glede na to , kaj se je zgodilo. Še naprej bomo občudovanja vredna država, za kar se bodo na vso moč trudili tudi nogometaši. Pred tekmo z Nemčijo so nam še vedno pripisovali možnosti za naslov. Zaslužimo si spoštovanje. Na tem svetovnem prvenstvu nam je spodletelo, a ekipa se je obnašala po moško in se trudila do konca. Nogomet je pač takšen.“

V finalu za NK Messi

Eden najdražjih nogometašev na svetu je za konec nekaj besed namenil tudi finalu med Nemčijo in Argentino in ob tem razkril, za koga bo v nedeljo stiskal pesti. »Ne bom podpiral Argentine, ampak svoja klubska soigralca Lionela Messija in Javierja Mascherana. Podpiral bom Nogometni klub Messi, zaradi vsega kar predstavlja v nogometu. Upam, da bo zmagal,« je sklenil Neymar.