Barcelona je kljub nekaterim slabšim izidom in spodrsljajem v zadnjem času vseeno v položaju, ko si lahko z zmago v zadnjem krogu priigra naslov španskega prvaka, kar se je še pred nekaj dnevi zdelo nemogoče. V boju za lovoriko pa si Katalonci želijo tudi pomoči Neymarja, ki je edini v njihovih vrstah, ki je v letošnji sezoni na že petih medsebojnih tekmah uspel zabiti gol Atleticu, zadel je dvakrat.

A Brazilec je vprašljiv za sobotno tekmo, saj še ni povsem okreval po poškodbi levega stopala, ki jo je staknil 16. aprila v finalu španskega kraljevega pokala. Zdravniki so mu takrat napovedali štiri tedne počitka in okrevanja, zato je bilo že takoj jasno, da bo lovil zadnji vlak za nastop na tekmi proti Atleticu. Sedaj je do odločilnega srečanja za naslov španskega prvaka le nekaj dni in še vedno ni jasno, če bo Brazilec nared za nastop ali ne.

Na odločitev o njegovem nastopu pa bi utegnila vplivati tudi želja vodstva brazilske reprezentance, ki Neymarja poziva, naj nikakor ne tvega z igranjem in naj raje poškodbo povsem sanira in dobro pripravljen pričaka začetek priprav na svetovno prvenstvo v domovini. Takšne pa so želje tudi številnih sponzorjev, ki stojijo za junijskim nogometnim spektaklom v Braziliji, kjer bo Neymar tudi izvem igrišč igral veliko vlogo, saj na njem slonijo številne reklamne kampanje.

Iz Brazilije je moč slišati tudi govorice, da če bodo pri Barceloni Neymarja do sobote usposobili za igranje, se bo vmešal njegov oče in mu prepovedal igranje, ker bi s tem nogometaš preveč postavil na kocko.