Neymar je na tekmi proti poljskemu klubu Lechia Gdansk v igro vstopil v 79. minuti, a je bilo dobro videti, da fizično še ni dovolj dobro pripravljen za tekme na najvišjem nivoju, saj v približno 15 minutah na igrišču ni bil preveč opazen.

»Vesel sem, da sem končno debitiral v dresu Barcelone. Sem zelo ponosen, da lahko igram za ta klub, a potrebujem še nekaj časa, da se prilagodim igri Barcelone in da bom fizično dovolj pripravljen za igranje tekem. Proti Lechii sem se soočil z nekaj odločnimi starti nasprotnikovih branilcev, a s tem nimam težav, saj me niso poškodovali,« je Neymar povedal po svojem prvem nastopu v dresu »blaugrane«.

Brazilec pa na tekmi na Poljskem še ni dočakal, da bi prvič zaigral skupaj z Lionelom Messijem, ki je igro zapustil tri minute pred njegovim prihodom v igro. »Ob njem se počutim zelo sproščeno. Je moj idol in sem presrečen, da bom lahko igral z njim. Gre za izjemnega igralca in dobrega človeka, jaz pa mu želim pomagati, da bo še naprej osrečeval navijače Barcelone,« je o igranju z najboljšim igralcem na svetu povedal Neymar.

Brazilski zvezdnik se bo jutri navijačem Barce prvič predstavil tudi na Camp Nouu, ko se bo Barcelona pomerila z njegovim bivšim klubom Santosom. »Ko sem prvič stopil na zelenico Camp Noua, sem se zahvalil bogu, igrati na tem stadionu pa je resnično velika čast. Ko bom zaigral proti Santosu, se bom počutil kar nekoliko čudno, a tako je, sedaj je moj klub Barcelona,« je pred tekmo z nekdanjimi soigralci dejal Neymar.