Zaradi poškodb obeh nogometašev letos strateg Barcelone Gerardo Martino ni mogel ravno velikokrat računati na istočasno pomoč obeh zvezdnikov svojega moštva, zato dvojec, ki bi moral igrati veliko vlogo v igri Kataloncev, niti ni uspel prikazati vsega, česar naj bi bil sposoben s skupnimi močmi. Posledično so se v španskih in nekaterih drugih tujih medijih v zadnjem letu večkrat pojavile kritike in namigovanja, da med zvezdnikoma ni najboljšega odnosa in razumevanja.

Neymar je v pogovoru za CNN vse zanikal, saj pravi, da se z Messijem odlično razumeta. »V letošnji sezoni nisva mogla velikokrat igrati skupaj, a mislim, da je naveza, ki sva jo začela graditi, zelo dobra in veliko obeta, kajti odnos med mano in Messijem je čudovit. Nekateri so govorili, da se ne bova dobro razumela, a so se motili. Messi je zelo sproščena oseba in zvezdnik, ki ga občudujem,« je izjavil Neymar.

Brazilec je za Barcelono nazadnje igral 16. aprila v finalu španskega kraljevega pokala, ko se je tudi poškodoval, zato v tej sezoni verjetno za Katalonce ne bo več igral. To pa ne pomeni, da ga poleti ne bomo videli na svetovnem prvenstvu v njegovi domovini.

Brazilci se pripravljajo na zmago na mundialu

»Za svetovno prvenstvo bom že okreval. Edina težava, ki jo imam sedaj, je ta, da ne morem pomagati Barceloni. Za svetovno prvenstvo pa se nadejam, da bom prišel odlično pripravljen in bom soigralcem pomagal osvojiti mundial. Zavedam se odgovornosti v reprezentanci, kakor se je tudi moji soigralci. Smo močen kolektiv, kjer vsak računa na pomoč ostalih in pripravljamo se v smeri, da osvojimo svetovno prvenstvo,« je dodal Neymar.