V Španiji se še vedno vsi sprašujejo, kako bo delovala naveza Neymar-Messi, zato je bila tudi na sinočnjem prvem druženju Brazilca s tamkajšnjimi novinarji to glavna tema pogovorov. Neymar je bil odločen, da tu ne pričakuje niti najmanjših problemov.

»Moj odnos z Messijem je fantastičen. Z njim se pogovarjam vsak dan in lahko vam zagotovim, da med nama ne bo nobenih problemov. Messi je najboljši na svetu, jaz pa sem prišel sem, da mu bom na igrišču v pomoč,« pravi Neymar, ki se trudi vse prepričati, da bo v Barcelonini slačilnici mirno ozračje.

Brazilec je po prvih dneh v novem klubu navdušen: »Barcelona je zelo poseben klub. Zaenkrat še spoznavam okolje in ljudi, najbolj prijetno pa sem presenečen nad moštvom. Je precej boljše, kot sem pričakoval. Barcelonin slog igre je najboljši na svetu in zaenkrat se skušam še privaditi na tako hiter način igranja.«

»Največ se pogovarjam z Alesom, Adrianom, Dos Santosom, Messijem, Pintom in tudi Xavijem. Tu so se mi izpolnile otroške sanje, saj sem navdušen, ko vidim okoli sebe Messija ali denimo Xavija. Lahko rečem le, da sem presrečen,« je navdušeno nadaljeval Neymar.

Brazilec bo danes zvečer prvič okusil igranje na slovitem Camp Nouu, ko se bo Barcelona za lovoriko Joana Gamperja pomerila z Neymarjevim nekdanjim klubom Santosom. »Igral bom kot vedno – poskušal bom doseči kakšen gol. Komaj že čakam igranje na Camp Nouu. Upam, da mi bo uspelo zadeti, da bom lahko proslavil zadetek. Sem že razmišljal o tem, kako bom to storil,« pravi Neymar, ki navijačem Barcelone očitno pripravlja presenečenje.

Neymar je moral pred tedni na operacijski poseg, saj so mu odstranili mandlje. Ker je takrat nekoliko shujšal, mu je zdravniška služba Barceloni predpisala program, po katerem naj bi se v kratkem zredil za tri kilograme. »Vse poteka dobro, treniram pa vsak dan več. Po operaciji mandljev sem nekoliko shujšal, a kilograme že pridobivam nazaj.«

Neymar je v dresu Barcelone sicer že debitiral pred dnevi, ko so se Katalonci na Poljskem pomerili z Gdanskom (2:2), Brazilec pa je v igro prišel v 79. minuti, a ni bil preveč opazen. Danes od tekme na Camp Nouu zato pričakuje precej več. Srečanje med Barcelono in Santosom se bo začelo ob 21.30.