Argentinec bo avgusta dopolnil že 40 let, a je kljub temu še vedno eden najboljših igralcev Interja in praktično vse tekme v sezoni odigra v celoti, včeraj pa je v 17. minuti obležal ob igrišču. Strgana Ahilova tetiva je zanj pomenila konec sezone in glede na njegovo starost sprožila tudi vprašanje o koncu kariere legende milanskega kluba.

Po prvih ocenah se Zanettiju obeta 8-mesečni počitek, a veteran kljub temu ni izgubil volje po igranju in ostaja optimističen glede povratka na igrišča. »Rad bi se vrnil močnejši kot kdajkoli. Po veliko prevoženih kilometrih moram le zamenjati gume,« se je slikovito izrazil Zanetti.

»Moramo se še odločiti, kdaj bom odšel na operacijo. Ne vem še točno, koliko časa bo trajalo okrevanje, a moja kariera zagotovo še ni končana. Moram le dobro pozdraviti poškodbo. Je pa vse skupaj zelo bolelo. Ne vem, če se me je nasprotnik dotaknil, v določenem trenutku sem začutil le veliko bolečino,« se je Argentinec spomnil trenutka, ko je bilo njegove tekme in sezone konec.

Kapetan Zanetti je tako le še podaljšal neverjetno dolg seznam igralcev Interja, ki zaradi poškodb v zadnjem času ne morejo igrati (Castellazzi, Samuel, Mbaye, Nagatomo, Mudingayi, Cambiasso, Gargano, Stanković, Guarin, Obi, Palacio, Cassano, Milito), to pa je tudi eden glavnih razlogov, zakaj bodo črno-modri le stežka uspeli ujeti 5. mesto, ki v prihodnji sezoni še zagotavlja nastop v evropski ligi. Evropske prvake iz leta 2010 najverjetneje čaka sezona, ko se bodo lahko osredotočili zgolj na domači tekmovanji.