Štiriinpetdesetletni milijarder je obtožen, da je sodeloval pri sumljivih poslih z državnim premoženjem in tako Romunijo prikrajšal za okoli 900 tisoč dolarjev. Njegov komentar ob prijetju je bil, da za tako majhen denar ne bi ogrožal svoje družine. "Živimo v Satanovi državi," je dejal.

Gigi Becali, ki je kot evropski poslanec deloval med letoma 2009 in 2012, je napovedal, da bo vso zadevo predal na Evropsko sodišče za človekove pravice. Na strani milijarderja so sicer številni Romuni, ki so že začeli vršiti pritisk na romunski pravni sistem, češ da je Becali dober možakar, ki bi moral biti izpuščen.

Poleg Becalija bosta morala zaradi vpletenosti v nečedne posle za dve leti v zapor tudi nekdanji obrambni minister Victor Babiuc in načelnik general štaba Dumitru Cioflina.

Prejšnji mesec je Becalijeva Steaua dobila jasno opozorilo sodišča evropske unije zaradi homofobičnih izjav predsednika, ki je izjavil, da v klub nikoli ne bi pripeljal homoseksualnega nogometaša. Steaua je v začetku maja 24. postala romunski državni prvak, prvič po letu 2006.