Večina je izpostavila vratarja Manuela Neuerja in strelca prvega gola Andreja Schürrleja, kritični pa so bili predvsem do obrambe, ki je na tekmi delala napako za napako. "Če bomo tako nadaljevali, bomo v petek odleteli, Jogi," je zapisal Bild in dodal, da sta bila Neuer in Schürrle vrhunska, vse drugo pa je bilo sramotno.

Športni časnik Kicker je v naslovu poudaril, da je "Schürrle poskrbel za kolektivno olajšanje v Nemčiji". Dodali so, da je predvsem v prvem polčasu nemška obramba vidno šepala ter da se lahko selektor Joachim Löw in njegovi izbranci le vratarju Neuerju, ki jih je reševal z izleti v polje, zahvalijo, da Alžirci niso povedli že v prvi polovici dvoboja.

"Hvala za peto Schürrleja," pa je zapisal Süddeutsche Zeitung in poudaril, da elf že dolgo ni bil tako nezanesljiv v obrambi, z eno izjemo, ki ji je ime Manuel Neuer.

Podobno kritičen je bil tudi časnik Welt, ki je v naslovu zapisal, da bo še ena takšna predstava Nemčijo poslala domov, tudi pri tem mediju pa so poudarili izjemno predstavo Neuerja in dodali, da je bil pravzaprav najboljši nemški obrambni igralec v polju.

Halilhodžić ni prišel na novinarsko konferenco

Vahid Halilhodžić, selektor alžirske nogometne reprezentance po porazu v Porto Alegreju ni prišel na novinarsko konferenco. Iz alžirskega tabora je slišati, da se poslavlja.

Namesto selektorja sta se novinarske konference po tekmi udeležila dva nogometaša, vratar Rais Mbolhi, ki je dobil nagrado za najboljšega igralca tekme, ter branilec Madjid Bougherra.

Ko so ju novinarji vprašali o prihodnosti in nadaljnjem sodelovanju Halilhodžića z alžirsko selekcijo, je Bougherra odvrnil, da naj se novinarji s takšnimi vprašanji obrnejo "na naslednjega trenerja".

"Ne vem, kaj se bo zgodilo, slišal pa sem številne govorice. Če se Vahid poslavlja, upam, da bo odšel z velikim 'pokom' oziroma skozi velika vrata, saj smo mu to dolžni za vse dobro, kar je naredil za alžirski nogomet," je še dejal Bougherra.

"Zahvaljujemo se Vahidu, naredil je ogromno delo in ekipo popeljal z dna do zvezd. Vsi igralci smo se mu po tekmi iskreno zahvalili in ga od srca objeli," je še dejal branilec.