Moštvo Zrinjskega je ocenilo, da je Maribor za njih najbolj zahteven tekmec, ki jim ga je lahko pred časom namenil žreb. Tamkajšnji trener Branko Karačić ni pozabil dodati, da je tudi najbolj atraktiven, predstavniki Bosne in Hercegovine pa so veseli dejstva, da ne bodo zapravili preveč denarja za potne stroške, ko se bo čez teden dni odpravil v Slovenijo. Akterji mostarskega kluba pred tekmo kar niso mogli prehvaliti odlične organizacijske strukture mariborskega kluba. O zmagi niso govorili na glas, so pa poudarili, da kot pravi športniki vendarle lahko sanjajo o presenečenju. Trenerju Karačiću sta z nekaj modrostmi svetovala tudi Amar Osim (pred dvema letoma je vodil sarajevski Željezničar, ki ga je Maribor izločil) in Ante Čačić, še nedavno trener slovenskih prvakov.

Uprava Zrinjskega zaradi varnostnih razlogov ni smela v obtok spustiti vseh vstopnic za 9000 sedežev, zato stadion ni pokal po šivih. Na tribunah se je zbralo tudi okoli dvesto mariborskih navijačev, ki so ves čas bili bitko z glasnimi domačimi pristaši. Ti so v prvem polčasu kar nekajkrat vzdihnili ob obetavnih napadih Zrinjskega, ki pa mu je primanjkovalo nekoliko zbranosti in kvalitete za boljši zaključek. Maribor se je na slabo pripravljeni zelenici predstavil s precej vrednejšo zasedbo od nasprotnika, a slovesa velikega favorita ni znal upravičiti. Edino priložnost v prvem delu je zamudil zgolj povratnik v vijolični tabor Agim Ibraimi. Mariborčani so imeli kar nekaj težav s sestavljanjem kreativne igre, potem ko jih žoga na sredini igrišča nikakor ni ubogala, v napadu pa so se predstavili kot brezidejno moštvo.

Nič kaj privlačnejši ni bil niti uvod v drugi polčas, v katerem so gledalci spet pogrešali nevarne akcije. Mariborčani so v okvir vrat prvič sprožili šele v 53. minuti, a je bil strel Mendyja preveč mlačen. Trenerja sta želela dvigniti ritem igre z nekaterimi menjavami, a se razmerja na igrišču niso bistveno spremenila. Spomnimo, da je Maribor tudi lanski uspešni pohod v Evropi začel z remijem brez golov, ko je gostoval na Malti pri Birkirkari. Na povratni tekmi je z zmago le upravičil vlogo favorita in se uvrstil v naslednji kvalifikacijski krog. Veliko presenečenje bo, če se podoben scenarij ne bo ponovil naslednji teden v Ljudskem vrtu.