Slovenski prvak je v Gelsenkirchnu navdušil s taktično zrelo igro in v 36. minuti po zadetku Damjana Boharja celo povedel. Schalke je v drugem delu pričakovano zaigral napadalneje, po napaki mariborske obrambe v 56. minuti pa je končni izid 1:1 postavil nizozemski napadalec Klaas-Jan Huntelaar.

Za moštvo, ki je še pred tremi dnevi v prvenstvu na derbiju Porurja vpisalo pomembno zmago proti Borussi Dortmund, je osvojena točka pričakovano predstavljala veliko razočaranje. »Seveda nismo zadovoljni. Želeli smo osvojiti tri točke. Začeli smo dobro, sestavili nekaj nevarnih napadov, a smo bili nato premalo previdni in prejeli gol. Skušali smo storiti vse, a smo bili prepočasni, na nasprotnika pa nismo dovolj pritiskali,« je po tekmi ocenil Schalkejev strateg Keller, razloge za remi proti na papirju slabši ekipi pa skušal poiskati v napornem tekmovalnem ritmu. »Zadnjih nekaj tednov je bilo fizično zelo zahtevnih, zato smo na koncu žal zmogli iztržiti zgolj izid 1:1.«

Da so si rudarji sinoči močno želeli zmage, ni skrival niti njihov prvi zvezdnik Julian Draxler, ki pa je športno priznal, da je neodločen izid pošten odraz videnega na igrišču. »Na vsak način smo hoteli osvojiti tri točke in to bi nam lahko tudi uspelo, vendar pa je 1:1 pošten izid. Maribor je bil zelo borben in je dobro opravil svojo nalogo,« je tekmeca pohvalil golobradi 21-letnik, še vedno prepričan, da se mu bo z moštvom uspelo uvrstiti v izločilne boje.

Nemški mediji enotni: Schalke razočaral

Mnogo manj optimizma je danes moč zaznati v nemških medijih, ki so enotni v oceni, da je Schalke sinoči razočaral. Senzacionalno obarvani Bild je zapisal, da je bil le glavni sodnik slabši od Schalkeja, Frankfurter Allgemeine Zeitung pa, da se je Schalke osramotil proti Mariboru in iztržil le točko.

Časnik Berliner Morgenpost poroča, da se je Schalkejev presing pretvoril v polom, Hamburger Morgenpost pa je poudaril, da so bili tokrat v Gelsenkirchnu igralci v rumenih dresih boljši od Schalkeja in primerjal nedavni veliki nogometni obračun v Porurju, ko je Schalke ugnal prav tako v rumene drese odete igralce Borussie iz Dortmunda z 2:1. Süddeutsche Zeitung poroča o "hudičevi verigi" zasedbe iz Gelsenkirchna in poudarja izjemno neprepričljive predstave tega moštva v začetku sezone 2014/15.