Nemški selektor Joachim Löw je v začetno ekipo postavil prekaljenega Miroslava Kloseja, ki je tako prvič na tem mundialu nastopil v že od prve minute. Šestintridesetletni Klose je na tekmi lovil rekordni 16. gol na mundialih, družbo pa mu je v ekipi delal tudi prvi strelec Nemcev s štirimi goli na tem prvenstvu Thomas Müller. Enajsterico Francije je nekoliko premešal tudi francoski selektor Didier Deschamps, Mamadou Sakho je zamenjal Laurenta Koscielnyja, Antoine Griezmann pa Olivierja Girouda.

Hummels v zraku spretnejši od Varaneja

Tekmo so bolje začeli Nemci, ki so imeli pobudo na igrišču. Čeprav so tudi Francozi imeli svoje priložnosti, najlepšo je iz bližine po podaji Mathieuja Valbuene v osmi minuti zapravil Karim Benzema, pa so do zadetka prvi prišli varovanci Joachima Löwa. V 13. minuti je Toni Kroos izvajal prosti strel, Mats Hummels pa je bil v skakalnem dvoboju z Raphaelom Varanejem boljši v skoku, žogo je z glavo pospravil pod prečko Huga Llorisa. Po zadetku Nemci niso popuščali, napadalneje pa so začeli tudi Francozi. Do konca prvega polčasa so imeli Deschampsovi varovanci še dve priložnosti, a je nemški vratar Manuel Neuer obakrat dobro posredoval.

V nemških vratih znova blestel Neuer

V drugem polčasu so imeli več od igre Francozi, ki pa so le stežka prihajali do zaključnih strelov. Nemci so strnili obrambo, trikolore ustavljali tudi z majhnimi prekrški in skušali vodstvo povišati iz protinapadov. Menjave v francoski igri so v 74. minuti nekoliko obrodile sadove, a je Mathieu Valbuena meril premalo natančno. V 76. minuti je na nemški gol streljal Benzema, a je Neuer žogo odbil, nemški vratar pa je bil na pravem mestu tudi minuto kasneje, ko je s končnim strelom poskusil Blaise Matuidi. V 82. minuti je imela Nemčija lepo priložnost iz protinapada, a je Andre Schürrle pred Llorisom slabo zadel žogo in francoski vratar je žogo izbil.

Nemci so v končnici tekme Francozom povsem vsilili svoj ritem igre. Čeprav so imeli trikolori precej več priložnosti, pa je elf s strnjeno obrambo skrbel, da se izid ni spremenil. V sodnikovem dodatku je imel najlepšo priložnost na tekmi Benzema, a je bil Neuer spet na pravem mestu, hiter strel je z desnico odbil v sredino igrišča, Francozom pa je do konca zmanjkalo časa za tako želeno izenačenje.

Četrtfinale:

Francija - Nemčija 0:1 (0:1) 

Strelec: Hummels 13.  

Začetni postavi:  

Francija: Lloris; Debuchy, Varane, Sakho (Koscielny/72.), Evra; Cabaye (Remy/73.), Matuidi, Pogba, Valbuena (Giroud/85.); Griezmann, Benzema.

Nemčija: Neuer; Boateng, Hummels, Höwedes, Lahm; Khedira, Schweinsteiger, Kroos (Kramer/92.), Özil (Götze/83.); Müller, Klose (Schürlle/69.).