Predsednik nemške nogometne zveze Wolfgang Niersbach je v pogovoru za nemški časnik Die Welt razkril, da se je pokal za nogometnega svetovnega prvaka v minulih dneh v Nemčiji poškodoval. »Majhen delček pokala se je odlomil. A ne bojte se, predali smo ga strokovnjakom, ki ga bodo popravili,« je dejal Niersbach.

Kdo je krivec, ki je bil nepazljiv s pokalom, ni znano. »Poskusili smo raziskati, kdo je poškodoval pokal, a preiskava ni obrodila nobenih sadov,« je še povedal Niersbach.

Je pa neznani član nemške reprezentance, ki je poškodoval cenjeno lovoriko, povzročil le manjšo škodo, saj pokal ni bil pravi, temveč le replika tistega, ki ga je kapetan »elfa« Philipp Lahm dvignil 13. julija na Maracani, ki naj bi bil vreden okoli 10 milijonov evrov. Fifa ravno zato v zadnjem obdobju svetovnim prvakom več ne zaupa pravega pokala, ker je ta preveč mamljiv za tatove. Trenutni pokal za nogometnega svetovnega prvaka se sicer podeljuje šele od leta 1986, saj je bil njegov predhodnik, imenovan trofeja Julesa Rimeta, leta 1983 ukraden iz prostorov brazilske nogometne zveze, tatov in pokala pa niso nikoli našli.