31-letni Pepe je bil v dosedanjem delu sezone, v katerem je njegov Real pokazal izjemno formo, lahko za zgled vsem mladim nogometašem, od »mesarja« in provokatorja, kakršnega smo poznali še ne dolgo nazaj, pa ni več ne duha ne sluha. Pri španskem dnevniku Marca so postregli z zanimivo statistiko, ki razkriva, da je Pepe postal eden najmanj grobih branilcev v Španiji in poimenovali so ga kar gospod Čisti.

Od 40 osrednjih branilcev, ki imajo v španskih prvoligaših večinoma mesto v začetni enajsterici, je Pepe edini, ki letošnji sezoni še ni prejel rumenega kartona, na 12 prvenstvenih tekmah pa je napravil le 5 prekrškov. Njegov partner v osrčju Realov obrambe, Sergio Ramos, je denimo nastopil na 13 prvenstvenih tekmah, na njih pa napravil 25 prekrškov in si prislužil 5 rumenih kartonov.

Sicer nekoliko bolj čisti od Ramosa so osrednji branilci glavnih Realovih konkurentov Barcelone in Atletica, vendar pa se vseeno ne morejo primerjati z letošnjo Pepejovo čisto kartoteko. Gerard Pique je na 10 tekmah storil 7 prekrškov in dobil 4 rumene kartone, Javier Mascherano pa je na prav tako 10 tekmah napravil 8 prekrškov in dobil po en rumeni in rdeči karton. Atleticov Diego Godin je na 15 tekmah storil 8 prekrškov in zbral 3 rumene kartone, njegov soigralec Miranda pa je na 15 nastopih zakrivil 7 prekrškov in dobil 4 rumene kartone.

Čeprav se zdi težko verjetno, a Carlu Ancelottiju je očitno uspelo Pepeja spremeniti iz nepredvidljivega grobijana v zelo zanesljivega in vzornega branilca.