"Osebno sem prepričan, da na koncu prvenstva v Katarju ne bo," pravi Nemec in opozarja predvsem na poletne klimatske razmere v tej puščavski državi: "Zdravniki pravijo, to imamo črno na belem, da ne morejo prevzeti odgovornosti, če bi se prvenstvo tam igralo poleti."

Zwanziger ob tem opozarja, da prvenstvo ne bo potekalo le na stadionih, ampak bodo navijači vse dni izpostavljeni izredni vročini. "Prvi resen zdravstveni problem, kjer bi bilo ogroženo življenje, bi pripeljal do preiskave na državnem tožilstvu. Nihče v IO Fife si ne želi biti odgovorne v takem primeru."

A nogometna javnost o odvzemu prvenstva Katarju ne razpravlja le zaradi izredne vročine. Zahteve po odvzemu prvenstva se pojavljajo tudi zaradi kršitev človekovih pravic v tej državi, pa tudi suma korupcije, s katerim naj bi Katar do prvenstva sploh prišel. Zaradi suma korupcije so v preiskavi tudi Rusi, ki bodo gostili prvenstvo leta 2018, etična komisija Fife pa naj bi odločitve v zvezi s tem po temeljitih preiskavah sprejela spomladi prihodnje leto.