Petinštiridesetletnega Popescuja, ki je bil kapetan romunske izbrane vrste na 115 tekmah, moštvo pa je leta 1994 zaigralo tudi v četrtfinalu svetovnega prvenstva, je bil obsojen v torek, s sodišča pa so ga odpeljali v zapor v Bukarešti. Popescu je med drugim leta 1997 z Barcelono osvojil pokal pokalnih zmagovalcev, v Romuniji, Turčiji in na Nizozemskem pa je v svoji karieri osvojil več državnih naslovov.

Popescu in njegovi sodelavci so bili obtoženi utaje sredstev pri prestopih nogometašev med letoma 1999 in 2005, zneski, ki so jih skrivali po bankah v tujini, predvsem na Deviških otokih in na Nizozemskem, pa gredo v milijone evrov. Poleg Popescuja, ki bo moral "sedeti" tri leta, en mesec in deset dni, je nekdanji predsednik Dinama iz Bukarešte Cristian Borcea dobil šest let in štiri mesece, nekdanji predsednik Rapida iz Bukarešte George Copos pa tri leta in osem mesecev. Dva agenta igralcev, brata Ioan in Victor Becali, sta dobila šest let in štiri mesece ter štiri leta in osem mesecev zaporne kazni.

Med spornimi prestopi, kjer je šlo za utajo denarja, je prestop Nicolaeja Mitea, ki je iz Dinama Bukarešta prestopil v nizozemski Ajax, Cosmin Contra je iz Dinama prestopil v španski Alaves, Ionel Ganea pa iz ekipe Gloria Bistrita v nemški VfB Stuttgart.