Dupont, ki tokrat zastopa belgijskega nogometnega agenta Daniela Strianija, se je pritožil Evropski komisiji zaradi Uefinega pravila finančnega »fair-playa«, ki v veljavo stopi prihodnjo sezono. Pri Uefi so se za uvedbo pravila odločili, ker želijo, da vsi klubi na stari celini postanejo finančno enakopravnejši, v primeru kršenja pa jim grozi celo izključitev iz evropskih tekmovanj.

»Pravilo dejansko onemogoča prekomerno zapravljanje klubov, tudi če bi to pomenilo njihovo rast. S tem se preprečuje investiranje v klube, zmanjša se število prestopov, posledično pa se bodo najverjetneje zmanjšale tudi plače nogometašev in njihovih agentov. Vodilni klubi bodo zaradi tega še naprej krojili vrh,« je prepričan Dupont, ki meni, da tudi, če bi bilo novo pravilo opravičljivo, je nelegalno, saj lahko Uefa enake cilje doseže z manj omejevalnimi ukrepi.

Zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti je Uefa letos nastop v evropskih tekmovanjih že preprečila turškemu Bešiktašu, podobna usoda pa prihodnjo sezono čaka tudi letošnjega četrtfinalista lige prvakov Malago.

Pri Uefi so sicer zatrdili, da je pravilo povsem v skladu s pravom Evropske unije, prav tako pa sta ga podprla tako Evropski parlament kot Evropska komisija. Tudi zato so pri Uefi prepričani, da bo Duponotva pritožba zavrnjena.