Nekdanji diplomat francoskega rodu je kot namestnik generalnega sekretarja pri Fifi deloval med letoma 1999 in 2010, po mnenju nogometnih poznavalcev pa bi znal dostojno konkurirati aktualnemu predsedniku Blatterju, ki vnovične kandidature zaenkrat še ni naznanil.

V pogovoru za Reuters je Champagne poudaril, da bo v primeru izvolitve njegov glavni cilj modernizirati eno najvplivnejših in največjih športnih zvez na svetu. »Zveza mora postati bolj transparentna in v sozvočju z modernim svetom. Odpraviti moramo nesorazmerja v nogometu, izvršni komite Fife mora postati bolj demokratičen in transparenten. Prav tako moramo v nogometno igro vpeljati tehnologijo in tako pomagati sodniku, bolje pa se moramo tudi spoprijeti z globalizacijo našega športa,« je svoje načrte predstavil 55-letnik.

Champagne je zaenkrat edini uradni kandidat za mesto predsednika Fife, čeprav je 77-letni Blatter, ki zvezi predseduje že vse od leta 1998, že pretekli teden namignil, da utegne kandidirati tudi v peto. Povsem izključena ni niti kandidatura Champagnevega rojaka in predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija.