Zaradi nastopov v Evropi so nogometaši Maribora v zaostanku s tekmami v državnem prvenstvu (Olimpija) in slovenskem pokalnem tekmovanju. Danes bodo prve tri tekme četrtfinala, povratne bodo čez teden dni, medtem ko Krka še čaka na tekmeca v četrtfinalu. Novomeščani se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja drugega kroga med Mariborom in Radomljami, ki bo v torek, 28. oktobra, ob 20. uri v Ljudskem vrtu. Klubi, ki so še ostali v tekmovanju, imajo v pokalu velike načrte, saj je to najbližja pot do nastopa v Evropi. Žreb je odločil, da bo šlo v četrtfinalu tudi za lokalni prestiž med klubi v Ljubljanski kotlini in na Primorskem.

Zavrč – Celje (danes ob 15. uri na Ptuju): Kluba sta na prvoligaški lestvici soseda, razpoloženje pa je povsem različno. Razplet tekme bo odvisen od stanja duha v slačilnici in regeneracije v ritmu dveh tekem na teden. Za Zavrč se je v Kopru končala serija petih tekem neporaženosti, Celjani so v oblakih, potem ko so še drugič letos na kolena spravili evropski Maribor. Zavrč stavi na izkušnje hrvaško obarvane zasedbe, Celje na mladost in dirkaški nogomet, ki je magnet za gledalce. Varovanci mladega celjskega trenerja Simona Rožmana se odlično znajdejo, ko so v vlogi avtsajderja, prepogosto pa se jim zatresejo noge, ko navijači od njih pričakujejo uspeh. Tedaj namesto zmag nizajo remije, s katerimi so v neverjetni seriji neporaženosti že 12 tekem, kar je letošnji slovenski rekord. Naš tip: 0.

Gorica – Luka Koper (danes ob 17. uri): Obe ekipi sta glede na lanske dosežke največji razočaranji sezone, zato bosta sezono skušali rešiti prav v pokalnem tekmovanju. V primorskem derbiju ne bo več italijanskega taktičnega pridiha, saj sta trenerja Vanoli in Apolloni že zgodovina, vendar se bo zaradi rivalstva znova iskrilo na igrišču in ob njem. Novi trener Gorice Miran Srebrnič ekipo počasi prebuja iz hude krize. Na gostovanju pri Radomljah je prišla do zmage, ker so izboljšali disciplino in agresivnost v igri. Gorica brani pokalno lovoriko, a glavni cilj je preživetje kluba, saj je vložek Parme manjši, kot je bil v minuli sezoni. Trenutni mesečni stroški za delovanje kluba so 110.000 evrov. Nogometaši Gorice še vedno čakajo na plače za maj in junij, kar vpliva na motiviranost in zbranost. Tudi Koper kaže znake izboljšanja forme, navijači pa čakajo na izbruh mladih upov (Črnigoj, Pučko, Palčič, Štulac...), ki so navduševali v lanski sezoni. Naš tip: 1.

Domžale – Olimpija (danes ob 18. uri): Olimpija je s šestimi točkami zaostanka prvi zasledovalec Domžal v državnem prvenstvu, kar še povečuje draž tekme, saj bo imela za slovenske razmere vse elemente spektakla. Ekipi sta se v četrtfinalu pokala pomerili že lani in v polfinale je napredovala Olimpija. Domžalčani so z zmago pri Krki prekinili negativni niz dveh porazov in remija, zato je razpoloženje v ekipi optimistično in bojevito. Olimpija je v Velenju plačala davek neigranju Nika Omladiča, ki je za kazen na tribuni, ker s klubom noče podpisati nove pogodbe. S tem pa izgubljata obe strani in največ pridobiva konkurenca. Olimpija izgublja točke, Omladič pa tekmovalni ritem in odlično formo v trenutkih, ko so se pojavljale špekulacije, da bi lahko dobil vabilo tudi v reprezentanco. Naš tip: 1.