Na delu tribune, kjer so bili privrženci West Hama, je ob zmagi Tottenhama s 3:1 bilo slišati opazke na račun zaplinjevanja Židov med holokavstom, opevali pa so nacističnega diktatorja Adolfa Hitlerja.

Tottenham, ki igra v evropski ligi skupaj v skupini z Mariborom, ima številčno navijaško bazo med židovskim prebivalstvom, tiskovni predstavnik FA pa je sporočil, da bodo začeli uradno preiskavo, takoj ko bodo prejeli uradno poročilo.

Do incidenta je prišlo le nekaj dni po tem, ko so enega od angleških navijačev zabodli pred tekmo evropske lige z Laziem v Rimu. Navijači West Hama so med tekmo vzklikali "Viva Lazio", "Can we stab you every week? (Ali vas lahko zabodemo vsak teden?) ter se norčevali iz množičnih usmrtitev Židov med drugo svetovno vojno.

Klub iz vzhodnega Londona se je na dogodke in preiskavo FA odzval s prošnjo, naj navijače, ki bodo spoznani za krive, kaznujejo z dosmrtno prepovedjo obiskovanja tekem. "West Ham United je v stiku s Tottenham Hotspur in pomaga v preiskavi manjše skupine navijačev, ki so na včerajšnji tekmi neprimerno skandirali," so sporočili iz Tottenhama. "West Ham United bo sprejel najmočnejše možne ukrepe proti svojim podpornikom, vključno z dosmrtno prepovedjo," pa se glasi izjava West Hama.