Navijači kraljevega kluba si v polfinalu v veliki večini (41%) želijo dveh tekem z večnim tekmecem iz Barcelone, najmanj (25%) pa si želijo ponovitve lanskega obračuna z Bayernom, ko so bili po streljanju enajstmetrovk uspešnejši Bavarci. Tretjina od skoraj 27 tisoč sodelujočih v anketi bi se pomerila z Borussio, s katero se je Real letos dvakrat že pomeril v skupinskem delu, iztržil pa le remi in poraz.

Izbira Realovih navijačev niti ni presenetljiva, če spomnimo, da je na zadnjih 8 medsebojnih srečanjih Barcelona Madridčane ugnala le enkrat, medtem ko je Real slavil štirikrat, od tega trikrat na zadnjih petih derbijih. Jose Mourinho je očitno našel recept proti igri najboljše ekipe zadnjih let, zato so realovci prepričani, da imajo na dveh tekmah s Katalonci dobre možnosti za napredovanje, v njihov prid pa govori tudi dejstvo, da ima Barcelona velike težave s poškodovanimi branilci in ne povsem zdravim Lionelom Messijem, kar bi bila za Real le dodatna prednost.

Neprijetnih izkušenj z Realom je očitno dovolj tudi navijačem Barcelone, saj si velika večina (51%) od 20 tisoč sodelujočih v anketi za nasprotnika v polfinalu želi na papirju najslabše moštvo, dortmundsko Borussio. 25 odstotkov vprašanih bi se pomerilo z Bayernom, za nova dva španska derbija pa se jih je odločilo le 22,8 odstotka.

Komu se bo izpolnila želja, bo znano jutri, ko bodo ob 12. uri na sedežu Uefe izžrebali pare polfinala. V živo ga bomo spremljali tudi na dnevnik.si.