Legia je na prvi tekmi v Bukarešti iztržila izid 1:1, ki ji je dajal lepe možnosti za uvrstitev v ligo prvakov. Na povratni tekmi se je včeraj v Varšavi zato zbralo 21 tisoč gledalcev, ki so nestrpno pričakovali razplet dvoboja s Steauo, najbolj goreči privrženci Legie pa so pred prvim sodnikovim piskom pripravili tudi zanimivo koreografijo.

Preko cele tribune za enim od golov so navijači ustvarili podobo rdečega srca na zeleni podlagi, preko katerega se je raztezal velik napis UEFA. Da poljski navijači, ki nemalokrat poskrbijo za izgrede na tribunah in tudi izven stadionov, niso čudežno preko noči postali oboževalci Uefe in njenih vse strožjih kazni za navijaške prekrške, je dajal sumiti že napis »Ultra ekstremna fanatična atmosfera«, ki je tribuno delil na pol, to pa je postalo jasno le nekaj sekund kasneje, ko se je kulisa spremenila v polje gorečih bakel in rdeče-belih Legijinih zastav.

Rajanje domačih navijačev pa ni trajalo dolgo, saj se je tekma za Legio začela kot nočna mora, Steaua je namreč že v 9. minuti vodila z 2:0. Poljaki so v prvem polčasu uspeli znižati na 1:2, v nadaljevanju pa nikakor niso uspeli doseči zadetka, ki bi jih povsem vrnil v igro za skupno zmago. Gol za 2:2 so nato vendarle dosegli, a šele v 94. minuti, ko je gostom popustila zbranost, saj je bilo že jasno, da bodo nastopili v ligi prvakov.