Vodilno ekipo francoskega prvenstva enak grb krasi že vse od leta 1972, sedaj pa so vodilni možje sprejeli odločitev, da ga posodobijo, kar je močno razjezilo nekatere njihove navijače. Slednji so prepričani, da se s tem ruši klubska tradicija.

Barva grba po novem ne bo več temno temveč svetlo modra, podobna tisti, ki krasi drese velikega tekmeca Olympique Marsseila, kar gre navijačem pošteno v nos. »Spoštovanje do klubske tradicije ostaja. Grba nismo spremenili zato, da bi tradicijo rušili,« je za časnik L'Equipe zatrdil Leonardo. »PSG je v preteklosti že menjal grb, nekateri klubi pa so to storili tudi že desetkrat. Špekulacije, da to delamo le zato, ker imamo moč in denar, so napačne,“« je še pojasnil športni direktor.

Nov grb pariškega kluba bo ohranil Eifflov stolp, medtem ko bo napis Saint-Germain, ki je bil na vrhu grba pomaknjen na dno. Navijače pa je razburilo tudi dejstvo, da bo z logotipa izginila zibelka, ki simbolizira rojstvo francoskega kralja Ludvika XIV, ki se je rodil v Saint-Germainu.