Lorenzo Schoonbaert se je večino življenja boril s težko boleznijo, v zadnjih 20 letih pa je prestal tudi 37 operacij. Ker tega težkega boja ni zmogel več, se je odločil za evtanazijo, ki je v Belgiji dovoljena od leta 2002, prosilec zanjo pa mora biti v času zahteve po evtanaziji priseben.

Datum odobrene evtanazije so mu določili na 1. marec, a ker je ravno to nedeljo domačo tekmo igral Lorenzov najljubši klub Club Brugge, je Belgijec zaprosil za prestavitev evtanazije na naslednji dan, da bi si lahko še zadnjič v življenju v živo ogledal tekmo na stadionu Jana Breydela. Željo so mu ugodili, na stadionu pa ga je čakal poseben sprejem.

Pred začetkom tekme je v družbi 7-letne hčere odkorakal na sredino igrišča, 20 tisoč navijačev s tribun pa ga je pozdravilo z aplavzom ter tudi transparentom z zgovorno vsebino: »YNWA Lorre« (Nikoli ne boš hodil sam, Lorre).

Ganjeni Lorenzo je nato v mikrofon povedal nekaj besed: »Sem neizmerno srečen. To bo dragocen spomin zame in za mojo hčer. Izpolnila se mi je še zadnja želja in sedaj lahko v miru umrem. Zmago bom odslej slavil zgoraj na nebu.«

Naslednji dan je njegova družina sporočila, da je Lorenzo s pomočjo evtanazije umrl.