Neznani član Barcelone, kluba, ki je sicer v lasti navijačev, je vložil pritožbo proti predsedniku aktualnih španskih prvakov Sandru Rosellu. Slednjega obtožuje, da je bilo 40 od 57 milijonov evrov plačanih za prestop Neymarja zapravljenih na sila sumljiv način.

Barcelona je sicer že pred časom potrdila, da je za prestop Neymarja Da Silve Santosa Juniorja odštela 57 milijonov evrov, vendar pa večjih podrobnosti ni želela razkriti, pri tem pa se je sklicevala na tajnost pogodbe.

Pritožba vložena na sodišču Rosella obtožuje poneverbe, saj člani kluba ne vedo, kje je 40 milijonov evrov, ki so bili domnevno nakazani na račun Neymarjevega družinskega podjetja N&N, resnično končalo.

Tožilec Jose Perals je za španske medije dejal, da pogodbe, ki jih je morala Barcelona na ukaz sodnika razkriti sodišču, vsebujejo nasprotujoča se dejstva o tem, za kaj je bilo 40 milijonov evrov resnično porabljenih. »Vse to opravičuje vsaj preiskavo, ali so navedbe v pritožbi resnične,« je povedal Perals.

Tožilec je sodišče še pozval, naj Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) zaprosi za še več dokumentov v povezavi z Neymarjevim prestopom na Camp Nou. Med drugim naj bi zahtevali tudi pogodbe, ki jih je Barcelona sklenila z nogometaševim nekdanjim klubom Santosom.