Inter in Juventus, sicer velika rivala, sta se včeraj tekom dneva dogovorila, da bo Juventus od Interja kupil kolumbijskega reprezentanta Fredyja Guarina, v obratno smer pa bo poleg neznane vsote denarja poslal tudi črnogorskega napadalca Mirka Vučinića. A menjava igralcev je kasneje padla v vodo, saj je Inter popustil pod pritiski navijačev, da je takšna menjava nesprejemljiva.

Guarin je bil zadnje tedne v igri za odhod v Chelsea, a je Jose Mourinho nato raje kupil Nemanjo Matića, Vučinić pa je bil blizu prestopa k Arsenalu, a so ga topničarji želeli le na posojo do konca leta, zato je tudi njegov prestop padel v vodo. Obema se je namesto Londona nato ponudila nova priložnost, ki bi jo sprejela z odprtimi rokami, saj Črnogorec mrzlično išče klub, kjer bi dobil priložnost za igro, ker bi mu v Interju nedvomno uspelo, Guarin pa je ob slabih rezultatih črno-modrih prav tako z veseljem pripravljen prestopiti k precej uspešnejšemu Juventusu.

Vse lepo in prav, a takoj po objavi vesti na Twitterju, da se utegne zgoditi omenjena menjava igralcev, so navijači Interja na socialnem omrežju zasuli uradni Interjev račun z ogorčenimi protesti. Navijaška skupina Interja Curva Nord Milano pa se je ob tem spraševala: »Kakšna politika kluba je to, če nameravajo že tako povprečno moštvo še oslabiti, hkrati pa okrepiti velikega rivala? Guarinov odhod v Juventus je nesprejemljiv. Menjava mladega in tehnično zelo podkovanega igralca za starega? Ob vsem skupaj smo precej zmedeni.«

Negativne reakcije navijačev so dale vodstvu milanskega kluba misliti, zato je bila menjava igralcev kmalu odpovedana. To je predvsem razočaralo Juventus in Guarina, ki si resnično želi zamenjati klub. Zastopnik Vučinića se sedaj trudi, da bi Črnogorec vseeno okrepil napadalno vrsto Interja, a takšni vrsti posla sedaj nasprotuje Juventus.

Pri stari dami še niso obupali nad tem, da je menjava igralcev še vedno možna, saj je direktor kluba Giuseppe Marotta italijanskim novinarjem dejal, da čeprav je bila menjava igralcev odpovedana, še vedno kluba lahko najdeta pravi način za izpeljavo želenega posla. Novi pogovori med kluboma so najavljeni za jutri zjutraj, ko bo morda dosežen nov dogovor.