V prvi postavi Fiorentine je tekmo začel tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je odigral vseh 90 minut in bil eden vidnejših posameznikov v moštvu iz Firenc. Podal je za zadetek Juana Vargasa v 27. minuti, je pa v 85. minuti zapravil veliko priložnost za izenačenje na 2:2, ko je je bil povsem povsem sam pred vrati Pepeja Reine, a je za nekaj centimetrov zgrešil okvir vrat.

Napoli je odlično začel tekmo in z goloma Lorenza Insigna po 17 minutah že vodil z 2:0, a se vijoličasti niso predali. Najlepšo priložnost za izenačenje je kot že rečeno zapravil Iličić, za neučinkovitost pa so bili kaznovani v samem zaključku tekme, ko je v 95. minuti končnih 3:1 za Napoli postavil Dries Mertens.

Tekma se je zaradi neredov in streljanja pred stadionom Olimpico začela s 45 minutami zamude. Italijanska agencija ANSA je poročala, da so bili v streljanju ranjeni trije navijači Napolija, četrti iz Rima pa je v bolnišnici v kritičnem stanju. Po prvih vesteh naj ne bi šlo za obračun navijaških skupin obeh finalistov, temveč naj bi navijače Napolija napadla radikalna navijaška skupina AS Rome.

Zaradi novic o napadu na pripadnike njihove skupine so navijači Napolija na stadionu pred tekmo na igrišče začeli metati rakete in umiril jih je šele poziv Mareka Hamšika, ki jim je sporočil, da so vsi napadeni izven življenjske nevarnosti, saj so pred tem po stadionu krožile govorice, da je eden od napadenih navijačev umrl.