Do težav s streho je prišlo pretekli teden med tekmo nogometašic Brazilije in Čila. Vladna agencija Secopa , ki upravlja stadion, je zato že dejala, da bo od glavnega izvajalca zahtevala pojasnila. Kot poročajo lokalni mediji, so težave s streho vse prej kot majhne, kar pa so pri Secopi že zanikali in dejali, da bo športni objekt do mundiala zagotovo nared.

»Ker gre za nov, veličasten in kompleksen stadion, je treba nekaj malenkosti še vedno popraviti in preveriti. Vseeno pa ne obstaja prav nobenih ovir, da stadion ne bi gostil večje dogodke,« so dejali pri Secopi in dodali, da ima stadion petletno garancijo, kar pomeni, da bo vsa popravila plačal gradbeni izvajalec.

Nacionalni stadion v brazilski prestolnici je stal več kot 1,2 milijarde realov (372 milijona evrov), v času svetovnega prvenstva pa bo gostil šest srečanj, med drugim tudi četrtfinalnega in tistega za tretje mesto. Športni objekt je bil končan letošnjega maja in je že gostil uvodno srečanje pokala konfederacij med Brazilijo in Japonsko.

Stadion Mane Garincha pa ni edini s težavami. Tako je bil v začetku leta zaprt stadion Joaa Havelanga v Riu de Janeiru, ki je bil zgrajen pred vsega šestimi leti in bo gostil olimpijske igre leta 2016. Po natančnem pregledu so inženirji sicer zagotovili, da nevarnost porušenja strehe ne obstaja, bo pa zato kljub temu potrebna temeljita prenova, ki bo trajala kar 18 mesecev.