Rusija se prvič po 12 letih na svetovnih prvenstvih ni uspela uvrstiti v izločilne boje. Jeza tamkajšnjih navijačev in sedme sile je še toliko večja, ker je bil Capello na svetovnem prvenstvu s sedmimi milijoni evrov letne plače daleč najbolje plačani selektor.

Neizprosni so bili tudi nekateri politiki. Med njimi tudi skrajno desno usmerjeni Vladimir Žirinovski, ki je šel celo tako daleč, da je Capella označil za tatu, obenem pa mu tudi očital, da delo ruskega selektorja opravlja zgolj zaradi denarja.

Ker so po neuspehu številni začeli dvomiti v trenerske sposobnosti 65-letnika, se bo moral po poročanju časnika Corriere Capello 3. oktobra celo zagovarjati pred parlamentom. Žirinovski je medtem Italijana že pozval k odstopu, čeprav ima pogodbo sklenjeno do konca svetovnega prvenstva leta 2018. »Ker je pohlepen, seveda ne bo podal odstopa. Zelo lepo je, če ne delaš nič in pri tem služiš milijone,« je bil neizprosen Žirinovski.

V bran svojemu rojaku pa so v zadnjih dneh stopili naši zahodni mediji, prepričani, da je za neuspeh kriva predvsem nekakovostna ruska ekipa.