Glede na lansko izjemno leto Bayerna ni presenetljivo, da je več kot 525 tisoč glasovalcev, ki so skupaj oddali rekordnih 6,31 milijona glasov, izmed 40 nominiranih nogometašev v idealno zasedbo leta 2013 izbralo največ članov bavarskega kluba. Tri predstavnike ima kljub sezoni brez lovorike madridski Real, dva sta člana PSG, Borussia Dortmund in Tottenham pa imata v enajsterici enega predstavnika. Največ glasov so prejeli Philipp Lahm (78%), Cristiano Ronaldo (73%) in Franck Ribery (70%).

Moštvo leta 2013 po izboru obiskovalcev spletne strani Uefe sestavljajo:

-vratar: Manuel Neuer (Bayern)

-branilci: Philipp Lahm (Bayern), Thiago Silva (PSG), Seergio Ramos (Real Madrid), David Alaba (Bayern)

-vezisti: Gareth Bale (Tottenham, sedaj Real Madrid), Marco Reus (Borussia Dortmund), Mesut Özil (Real Madrid, sedaj Arsenal), Franck Ribery (Bayern)

-napadalca: Zlatan Ibrahimović (PSG) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

V idealni zasedbi leta so trije nogometaši, ki jih je ta čast doletela prvič, to so Neuer, Alaba in Reus, rekordno sedmo zaporedno uvrstitev v enajsterico pa je zabeležil Ronaldo, prvič po letu 2007 pa mu družbe v napadu ne dela Lionel Messi, ki je tokrat dobil manj glasov od Ibrahimovića. Messi pa ni bil edini član Barcelone, ki je tokrat ostal spregledan, saj se v moštvo leta po izboru več kot pol milijona ljubiteljev nogometa tokrat ni uspelo uvrstiti nobenemu od njegovih klubskih soigralcev, kar je bilo v prejšnjih letih povsem nepredstavljivo in se ni zgodilo že od leta 2003.

Enajsterica leta po okusu obiskovalcev spletne strani Uefe pa se ravno glede nogometašev Barcelone najbolj razlikuje od enajsterice, ki so jo za najboljšo v letu 2013 pred dvema dnevoma imenovali na podelitvi zlate žoge. V slednji so mesto dobili tudi Dani Alves, Xavi, Iniesta in Messi, ni pa v njej Alabe, Balea, Reusa in Özila.

O tem, kateri izbor je bolj pravilen ali pravičen, presojo prepuščamo vam.